Azulle Quantum Acess Lan Loses Lan connection

New Home 2019 Forums Tech Support Azulle Quantum Acess Lan Loses Lan connection

Viewing 1 reply thread
  • Author
    Posts
    • #7657
      Guy
      Guest

      I have two of the Azulle Quantum Access Lan version.

      They are neat little computers and would serve well for an application that I have for them.

      The issue is that they lose lan connectivity. Both do it, and I have upgraded the drivers on both of them, and upgraded windows also trying to solve the issue. Both behave exactly the same way.

      The application that I am using them for is the collection and display of data in real time from a transducer (Radar array). The data comes in via Ethernet from the Radar.

      The issue is something with the Access Lan units, as I also have a Byte Plus and it works great, as do a stack of laptops taller than most people (We currently use laptops for our product, but would rather be able the use the Azulle Quantum Access Lan Stick Computers).

      The lan is randomly reset between 1 and 28 seconds after the data stream starts. The program detects the Reset, and resets the array, resulting in data loss and a warm up time for the array being instituted, 70 Seconds, which is basically an eternity.

      We have also eliminated any sleep functions for the LAN port, and any power saving settings that we can find.

      The Byte Plus works out of the box for the system.

      Anyone got any ideas? I know that the lan on this is a lan adapter after the USB 2.0 Hub inside the computer. The issue could be data overwhelm with the 2.0 USB?

      Also we are using a Logitech K400r keyboard on both units in testing. Both alone and through a powered hub, makes no difference.

      Thanks,
      Guy

    • #7885
      Azulle Support Team
      Spectator

      Hello Guy,

      We are very sorry for the inconvenience. Please reach out to us at @azulletech.com”>support@azulletech.com so we can help you troubleshoot and solve this issue.

      Thank you,

Viewing 1 reply thread

The topic ‘Azulle Quantum Acess Lan Loses Lan connection’ is closed to new replies.